onsdag 2 juli 2014

Stockholm Rollerski 2014

Stockholm Challenge börjades med Stockholm rollerski som var 42 km på tvåor. Den här gången lånade jag rullskidor av Håkan Huselius från Skåne Ski Team och rullskidspecialisten. Körde på ett par Elpex Team 610. Startfältet var riktigt bra och förutsättningarna fanns för att det skulle gå riktigt fort.

I starten stod jag väldigt bra så jag kom iväg precis som man vill utan incidenter. Tempot var väldigt ryckigt och bitvis gick det lugnt och bitvis var farten riktigt hög. Vi körde tre varv på en bana och de ryck som blev efter första varvet tog rätt så hårt och ibland fick jag släppa för att sedan sega mig ikapp till klungan igen. På tredje och sista varvet bröt jag staven efter att den blev påkörd bakifrån. Det tog nån halvkilometer innan jag fick nya (var dock lite för långa). Bildade då en miniklunga med två andra och vi fick rätt bra flyt och växeldrog för att komma ikapp den tätklungan som fanns framför. Vi kom om några kilometer innan mål då det gick väldigt lugnt i klungan. Det blev klungspurt och den vanns av världscupsledaren Marcus Johansson tätt följd av Jerry Ahrlin och Anton Karlsson. Jag kom in som tolfte man, 8 sekunder från seger. Resultatlistan finns HÄR.

Jag är och var nöjd med loppet som innebar att jag tog ledningen i Stockholm Challenge med 4 min före Rickard Bergengren som hade oturen att även han bryta staven.


Askeroth, Bergengren och jag.

Polisen var i täten hela loppet.

Tätklungan på första varvet

Låg bra bakom den starka Dan Moberg.

Om mig

Mitt foto
Här kan man följa mig i min framfart i skidspåren. I dagsläget bor och pluggar jag på högskolan Dalarna. Jag ingår i Dala Sports Academy vilket gör det möjligt att kombinera elitidrott med högskole studier.