tisdag 8 januari 2013

Team Sysarb

Som alla säkert redan känner till kommer vi att ha ett långloppsteam i år. Vi är nio stycken som kommer åka under namnet Team Sysarb Elite. Det är ett lag med mestadels skidåkare från Karlslund men även två stycken utanför länets gränser. Så man kan säga att stommen är från Örebro. I år kommer vi att åka två lopp utomlands som är Jizerska (Tjeckien) och Tartu (Estland). Utöver det kommer vi självklart att åka Vasaloppet och ambitionen är också att åka avslutningen i Åre. Sedan givetvis andra nationella långlopp. Fördelen med det här är att vi nu kan agera som ett lag och att vi kan ha med serviceteam ut på loppen.

I samma veva bildades ett Team Sysarb Challenge som är ett öppet team för motionärer. Jag har själv haft vallakurs och teknikkurs med dessa redan och det är ett riktigt roligt gäng. Jag rekommenderar verkligen att ni som gillar att motionsträna hoppar med i den här gruppen. Den är öppen för alla.

Vad är då Sysarb för företag kanske ni undrar. Såhär beskriver företaget sig själv som:   

"Sysarb grundades 2005 och erbjuder kompetens inom målstyrning och belöningsmodeller. Detta gör vi genom konsultation, IT-stöd och utbildning. Grunden i vår verksamhet är att vi vill skapa förutsättningar för människor, företag och organisationer att utvecklas. Vi arbetar dagligen med både småföretag och riktigt stora organisationer inom offentlig- och privat sektor".

För mer information får ni checka in våran nyöppnade hemsida. För att komma dit klicka HÄR. Där kommer vi att lägga ut löpande blogg inlägg och annat skoj. Så följ oss mot våra mål!

 
Vilka är vi då som åker i teamet. Jag ska försöka beskriva var och en.
 
Dan Moberg: Han är den åkaren som placerat sig bäst på långloppen av oss och den åkare som förmodligen kommer att ligga i toppen och fajtas även i år. Under sommaren tränar han mycket i Torsby och där ser han ut att kunna åka hur länge som helst. Urstark på att staka och tar inga diagonalskär i onödan:)
 
Henrik Alm: Han bor i Idre och har i år tränat mycket bra under ledning av Kasken. Ingen har kört så mycket smirredrag som honom i sommar. I höstas när han bjöd över oss på läger i Idre grillade han oss hårt. Såpass hårt att samtliga kom hem med en förkylning som ett brev på posten.
 
Anders Palmér: Med sina 92 pannor är han lagets tungviktare:), som man inte flyttar på i spåret hur som helst. Har stakningen som sitt vapen och presterar alltid fina resultat i Vasaloppet. När han har rätta dagen är han med Moberg i fronten.
 
Tobias Karlsson: Alias hockey-Tobbe är den som dricker Pepsi Max som om det vore livets dryck. Har en utvecklingskurva som pekar uppåt och som blir bättre för varje år. Har inte hållit på med skidor så många år men är kapabel till att bli den som lyfter den största dalahästen på avslutningsfesten på Harrys.
 
Kristina Roberto: Har även hon en utvecklingskurva som är uppåtgående. Har visat fina resultat redan och är fullt kapabel till att hamna på fina poängplatser på loppen ute i Europa. Kombinationen nya Rossignol skidor och serviceman Carlberg kommer inte materialet bli det som sätter stopp.
 
Viktor Hansson: Han är killen som inte räds att åka långpass på swenor fyror (tunga rullskidor). Med andra ord har han kapacitet till att placera sig bra på långloppsbanor. Han har placerat sig riktigt bra på rullskidstävlingar i sommar och Vasaloppet tror jag passar han som handen i handsken.
 
Per Eklöf: Fick på ett riktigt bra vasalopp ifjol och siktet borde vara inställt på att toppa prestationen. Lika bra både i stakningen som i diagonalen och banprofilen i Jizerska passar han bra. Månne han skida in topp 100 första söndagen i Mars?
 
Linus Larsson: Skånes bästa skidåkare blev värvad till Karlslund i år och kommer definitivt förbättra sin bästa vasaloppsplacering (Känn ingen press). Bra på långloppen men presterar även bra på traditionella distanser. Är den som utmanar Palmér som lagets tungviktare:)... skämt åssido!
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Om mig

Mitt foto
Här kan man följa mig i min framfart i skidspåren. I dagsläget bor och pluggar jag på högskolan Dalarna. Jag ingår i Dala Sports Academy vilket gör det möjligt att kombinera elitidrott med högskole studier.